Lyckopiller

Han är som ett enda stort lyckopiller min lilla gubbe!
I måndags blev det helvila, skritten var blöööööt. I tisdags blev det en skogstur med bus och IQ var pigg som en mört, men den här gången satt iaf hackamoret på plats. Jagade lite orienterare och lekte kurragömma i det fina vädret.

Idag har Alice ridit och dom skulle ta en lång skrittur längs med cykelbanan eftersom det skulle va mörkt ute när hon kommit dit, vilket jag hoppas gick bra. Växthuset vid forslunda är nämligen vääldigt läskigt... Hon har fixat en repgrimma åt IQ så dom skulle träna lite med den också, ska prova själv snart också men det är länge sen jag övat.

Jag tycker att det är så svårt med täckena den här årstiden, är 0-gradigt på morgonen men sol och ca 10+ mitt på dagen.. IQ har iaf på sig sin pyjamas 24/7 nu eftersom han nyss blivit klippt och jag hoppas att pälsen håller sig kort iaf några veckor då. Tur att han är snäll att klippa men i dec kan han få vara långhårig om han vill.


IQ ignorerar Emelie, han kan bäst själv!


Alltid lika glad när han får fara på upptäckarfärd.
Förstår ni att det är omöjligt att inte va glad när man får se på dom där små söta öronen?

Tävlingshelgen avklarad

Det har gått lite upp och ner i helgen men IQ har varit grymt fin!! Mycket snyggare är han nu också när han blivit av med lite päls. Han har busat runt på framridningen till alla klasserna, bockat och visat upp sig och tagit i ordentligt över hinderna på framhoppningen. Jag blir bara så glad när han busar på det viset, säger aldrig åt honom när han bockar för jag tycker bara att det är så kul när han visar sån livsglädje. Plus att han förstås oftast gör supermesiga bockningar och gör det aldrig för att försöka få av mig, då hade jag blivit upprörd. Iofs blev jag lite arg på honom på söndagen när jag skulle gå med honom runt skrittrundan efter klassen och han blev knäpp för det var en häst 40 meter framför oss hela vägen som han ville ikapp. Han travade i en samlad öppna hela vägen runt och när jag tvingade honom att skritta så sparkade han bakut... Gammal och mogen häst jotjena.

På fredagen red vi en 1.20 A:0/A:0 med 8 fel (fick nog tidsfel också iofs)
När han var så himla taggad på framhoppningen så var jag inte på honom lika mycket inne på banan, så då föll bommen på andra hindret, ett skitpet som vanligt. På femte hindret, en kombination, kom vi skitbra in men han snubblade i landningen och vi tappade balansen och gjorde ett slidestopp. Tog om och resten av banan kom vi igenom utan några fel, men min nacke kändes inte bra..




På lördagen red vi 1.15 A:1a individuellt och med laget. 0-0
Jag var på honom hela tiden i denna klassen för jag ville säkra en nolla för laget och vi vann omgången och även hela divisionen! Superroligt! I omhoppningen var han riktigt jämn och fin och jag red framåt hela tiden istället för att börja dra i tyglarna innan varje hinder.. Vi vann individuellt också och fick 3 blågula rosetter i samma klass! Helt sanslöst.

Strök mig från nästa klass för det blev för nära inpå, bestämde mig för att rida finalen i lilla rundan på söndagen istället.

Söndag red vi först 1.20 A:0/A:0 med 4 fel i grunden
Hade en jättebra känsla men då kom det där skitpetet igen, inte så mycket att säga nåt om.


Sista klassen var finalen i lilla rundan och vi fick starta sist. Det var en winning round, ung samma som A:1a
Jag var asnervös och lite för taggad så då gjorde jag dom två första riktiga ryttarmissarna under helgen.. I kombinationen så backade jag in = rivning och sen började folk vissla på mig för att jag skulle rida fortare, hade fortf en chans att gå till omhoppning om jag hade snabbast tid i grunden, och då blev jag för ivrig och red helt tokigt. Red för ett stort avsprång på en oxer och det kändes som att IQ var med mig men han fattade nog inte vad jag tänkt, han tyckte nog att vi kunde trampat om ist, så vi brakade in i hindret och jag flög av. Ingen större skada skedd, mest pinsamt, men idag mår min kropp inte bra.



Jag har verkligen världens bästa häst och det har varit ett riktigt privilegium att få tävla honom i helgen så fin som han har varit!

Idag får han vila, tis och ons blir det skogsturer och torsdag rider Sara dressyr. Fre - lör är det micketräning för första gången på ett halvår och söndag blir det nog skogen igen. Han ska bara få ha kul den närmaste tiden och äta upp alla 20 kg morötter jag köpt åt honom.

Stabilt

Ja det börjar bli stabilare iaf, har haft två helt klart godkända 1.30 rundor nu dom senaste dagarna. Kanske inte blir en katastrof debut iaf.
IQ hade skitkul med Maria när dom hoppade 90 cm och Maria fick göra sin första "riktiga" omhoppning.
I 1.30 skötte han sig bara finfint också. Vi fick ett stopp på trippeln, vi kom i korsgalopp och han svarade inte framåt lika bra som jag väntat. Skulle lagt in ett till glp språng ist så hade det gått bättre. La honom i botten på en oxer som vi rev men oxern efter det tog han i för kung och fosterland. På träningen idag hoppade vi också en bana och det gick ännu bättre! Jag backade på en oxer ur sväng men IQ bjöd till och resten av banan gick super med ett litet nedslag på en oxer. Tog om oxern igen och 1-3 utan att backa så jag är nöjd med mig själv också. Extra kul var det att IQ gjorde ovanligt fina runda språng och tog i ordentligt.

Maria och IQ
http://www.youtube.com/watch?v=U7K1ank3JWU&feature=player_embedded

Jag och IQ


Igår red Alice ut i skogen och imorrn ska Sara rida dressyr. På torsdag blir det vila inför tävlingarna och herrn ska duschas och klippas, björnpälsen är framme igen..

Där satt den!

Äntligen fick vi ha turen på vår sida :D Andra dagen på Surf gick strålande! Red först 1.10 A:1a med laget som vi vann för vi var enda laget med 3 nollor och jag och IQ fick en individuell 2:a plats! Lite seg i grunden men taggad i omh och supernöjd över att få gå ärevarv 2 ggr, absolut en av hans favoritsaker att göra.

När jag gick banan till nästa klass, 1.25 A:0 så tänkte jag att det här kommer gå åt h-vete. Låång bana och jag var rädd för att IQ skulle vara matt efter allt springande i första klassen. Men tjii fick jag, han glänste inne på banan och jag red bra, vågade dock bara ta hälften av svängarna jag tänkt för jag blev så chockad över hur fint det flöt på.
Det blev ett till ärevarv som vi fick leda! Kan inte med ord beskriva hur kul det var och hur glad jag blev över att jag har en så otroligt fin gubbe! lovelovelovelovelovelove


1.25

Efter tävlingen har vi hunnit rida för en ny tränare och det var kul så det blir nog fler gånger, fick mer hjälp med mig och vad jag kan göra bättre. Sen är det tur att vår vanliga tränare är hård med mig ibland för annars hade jag aldrig vågat hoppa snett på en oxer på 1.30 och hoppa en trippel på 1.40 med lååång anridning. Jag är en fegskit.. men det gick bara fint.

IQ är fortfarande i fin form och glad för det mesta, men grinig när jag gömmer undan morötterna. Igår var jag dock inte snabb nog så han började tugga på en morot med påse och allt och vägrade släppa...
Idag hade vi en spännande tur i skogen. Vadade i magdjupt vatten och mitt i tappade han förstås framskyddet.. Tur han är snäll så jag kunde parkera honom vid ett träd och fiska upp skyddet från myrkanten. Sen ville han köra i full fart hemåt och drog till med en ordentlig brall i farten också och i den vevan lossnade nosgrimman på hackamoret.. Inte lätt att bromsa en taggad IQ med bara käkremmen men till slut så.

Imorgon ska han få va med på banträningen, 90 cm med Maria och 1.30 med mig så vi håller tummarna för en bra dag!

Igång igen

Jaa det blev visst ett ganska långt uppehåll här. Ska försöka göra en kort sammanfattning av dom gångna månaderna. Röntgade aldrig IQ men vet trodde att det kanske blev en liten fraktur i benet iaf eftersom han inte tillfrisknat lika fort som väntat. Han blev beordrad sammanlagt 8 veckors vila/promenader och fick fara ut på betet tidigare än planerat. IQ fick en toppensommar ute i norrmjöle med en fin dam vid namn Isa som han avnjöt soliga sköna dagar och ljumma mysiga sommarkvällar med. Vi fick även möjlighet att jobba på hans soptunne+brevlådefobi och han fick använda sin uppträckarglädje till fullo. I månadsskiftet juni/juli började vi sätta igång honom och han kom tillbaka till hippo sista veckan i juli.



Hann hoppa en gång ordentligt innan det var dags för hemmatävling där vi red 1.10 och 1.15 med bra resultat, IQ var supertaggad (jag var hemskt ringrostig)! Efter det har vi jobbat på min och IQs konditon och försökt komma iform helt enkelt. Har tävlat en tredagars i vännäs också, 1.10, 1.20, 125 och 1.10 med laget.
Nu i helgen är det tävling på surf och vi red 1.20 idag och ska rida 1.25 imorrn. Karin har varit superschysst och filmat typ alla mina ritter så ska läga in länkarna till dom också.

Hemma 7-8/8
110 A0:A0
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/21/rRdQICuhZg4
0-0 och en tredjeplacering. Superfin!
I 115 A:1a fick vi 4 fel, petade sista hindret. Superfin!

Vännäs 20-22/8
110 A0:A0
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/9/K0YEwUAf4og
0-0 och en tredjeplacering. Fin men lite ofokuserad.

120 A0
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/8/0gBRh2eE-Qc
8 fel. Inte riktigt framme, lite matt och jag backade för mycket.

125 A:1a
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/5/BjLV62nvYMY
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/5/BjLV62nvYMY
0-ute. Han var grymt fin i grunden men i omh blev det för mycket, men han hoppade över oxern jättebra efter vi blivit uteslutna.

110 A:1a (laget)
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/2/diNxur32xGw
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/1/vK3jIPdItkc
0-4 en sjundeplats indv och en andraplats med laget. Fick inte fram honom alls i grunden men i omh var han taggad men jag la av han alldeles för stort på trippeln.

Surf 4/9
120 A0
http://www.youtube.com/user/tavlingsryttare#p/u/0/iahLYlH0EH4
4 fel. Skitpet på tvåan, han räddade mig på trippeln och vi var bara drygt en halv sekund efter ettan men ingen placering.

RSS 2.0