Olycksfågel...

Det blev hoppning med Maria och Sten i fredags i stora ridhuset, hoppade en bana. När vi galopperade fram så busades det mycket och IQ drog några bocksprång och tävlade med Sten. Hoppade någon linje på låg höjd innan jag hoppade hela banan på ca 1m. Det drogs ordentligt i tyglarna efter varje hinder.. Höjde upp till 1.20 sen och då var han mycket bättre på plats. Slutade dock tråkigt med att Sten sparkade IQ när Maria skulle gå med dom så ja kunde bygga bort.. Blev iaf ingen synlig skada och han markerade bara första stegen när jag sprang med honom.

IQ fick en vilodag på lördagen och gick i skritten med Tindra i ca 45 min. Kändes som att det passade bra iom att han blivit sparkad, han var säkert lite mör bak men ömmade iaf inget.

Idag var det tänkt att vi skulle rida ut med Karin och Tindra men dom planerna grusade snabbt. IQ hade lekt i hagen och rivit sig med brodden, så han hade en ca 10 cm lång reva på insidan av höger fram ovanför knäet. Såg ytligt ut förutom längst ner där det gått djupare och kom ut lite vätska. Skulle ta in han från hagen men det gick lååååååångsamt och han ville inte stödja på benet mer än absolut nödvändigt. Jag blev väldigt orolig och rådfrågade typ alla på stallet men blev lite lugnad. Rengjorde såret och la en kompress över och lindade runt gasbinda plus sån där klibbig som jag glömt namnet på. På vägen tillbaka till boxen från vattenspiltan stannade han upp flera gånger men med hjälp av lite godis så tog vi oss tillbaka. Ska ta loss förbandet imorrn och hoppas på att det inte är infekterat, då måste jag ta ut vet...
Knäppa gamla häst som inte kan ta det lugnt. Blir promenader de närmaste dagarna och vi missar nog micketräningen.

Dåligt

med uppdateringar.. Blev en uteritt med Maria och Sten i fredags iaf, for ut på grusvägarna bortanför Forslunda i lite över en timme. Stötte på en modellhelikopter, vääääldigt läskigt men samtidigt spännande.

Lördagen blev det ett dressyrpass, enkla byten på serpentinbågar och skänkelvikning i galopp. Mjuk och fin i slutet!

Söndagen provred Sara på IQ efter att jag värmt upp honom. Hon ska börja rida honom en gång i veckan, dressyr/uteritt.

Måndag fick Alice ha IQ och dom red ut.

tisdag var det dags för hoppträning och IQ var taggad, hade ju gått över en vecka sen han fick hoppa sist.. Lite travhoppning, hoppning på serpentinbåge och sen en bana. Han var väldigt fin när vi hoppade banan och det flöt på bra, jag backade ingenting och han drog inte. K sa att jag la han optimalt på alla hinder. Jättekul!

Igår, onsdag, så fick Sara rida igen fast helt själv och med dressyrsadeln denna gång. Kollade litegrann och det här kommer nog bli bra när dom lärt känna varandra.

Idag så ska Alice rida ut på IQ igen.

Fredag blir det ev "banträning".

Lördag rider jag kanske lite gymnastikhoppning annars dressyr el longering.

Söndag far vi ut i skogen och bränner lite!

Söndagsseg

Ja det sa mamma att IQ var och det kan nog stämma.. Han hade skitkul med Maria när dom red 90 cm, petade dock ett, men 130 med mig var ingen höjdare. Blev först stressigt på framridningen, mååånga strykningar jag inte visste om, och han kändes lite loj och seg. Inne på banan hade han dålig framåtbjudning, jättedålig jämfört med förra gången vi red 130, och det kändes som att jag fick vara på honom heela tiden. Rev tvåan, ett räcke, ganska grovt för jag la honom för nära men sen tog han i jättebra på nästa fyra hinder. Dock blev det en pallnit på sjuan.. Enda skillnaden då var att jag inte var på honom hela tiden just för att vi låg mycket bättre än på hinderna innan. Tog oss över det och sista hindret sen utan några fler fel.
Tråkigt att han stannar när jag inte "jagar" honom men jag hoppas att det bara var så att han hade en dålig dag alt träningsvärk iaf från fredagen. Lite positivt är det väl iaf att vi tog oss över alla andra hinder utan större problem fastän han inte var på topp.

Måndagen blev en vilodag, Alice skrittade ut.
Tisdagen skulle vi egentligen haft hoppträning men jag hade fått magsjuka under natten.. Alice fick rida istället
och jag tror att det blev en skogstur.
Idag, onsdag, fick Karins kompis Maria låna IQ så dom kunde fara ut i skogen tillsammans eftersom jag fortf är
dålig.
Torsdag ska Alice ha honom igen och dom får fara ut och busa i skogen.
fredag jobbar jag 7-17 så det blir nog longering på kvällen.
Lördag blir det att trimma lite dressyr hade jag tänkt eftersom han gått ute hela veckan. Lägger ev in lite bomarbete så att han blir ordentligt lösgjord.
söndagen ska det provridas, håll tummarna!

Vatten vatten, bara vanligt vatten

Igår så blev det ett styrketräningspass för IQ och Maria lett av moí. Började med travcavalettis på volt och sen en lång studs med sju hinder. Varannan dryga halvmetern och varann lite högre som vi höjde eftersom, men IQ verkade inte nämnvärt brydd och han studsade glatt igenom gång på gång. Samma som med backträningen, får nog köra lite mer/högre nästa gång för idag var det fullt fräs igen.. Det blev en liten sväng över två cavalettis på åttvolt också innan dom fick avsluta med en minibana på 90 cm.
Såhär nöjd blev IQ när jag bara stod och tog kort ist för att ta med honom in, det regnade ju lite..

Han skyller på Tindra när han inte får som han vill, inte så gentlemannamässigt precis.

Idag for vi ut med Karin, Maria och Julanda på en lugnare tur med mest skritt och trav för underlaget tillät inte så mycket mer. Plaskade igenom stoora vattenpölar och fick vända tillbaka en bit på rundan för att kunna ta en kort galopp, där jag fick hålla hårt i bromsen.. Var ute i drygt 45 min.

Sötnöt

Upp och ner

Ja det gick det på tävlingen som var i helgen.
I 1.10fredagen red jag dååligt, fick IQ att stanna på tredje hindret och det var helt mitt fel. Tog bort för mycket galopp, insåg att jag behövde klämma av honom men bromsade iaf.. Syns på filmen att IQ förväntar sig att vi ska hoppa av stort och inte klämma in ett till. 4 fel

1.20 lördagen, en tidshoppning, satsade jag lite mer men gör ändå nästan samma miss som dagen innan men nu blir det bara en rivning. Skärper till mig men förvirrar IQ sen så att han hoppar näst sista hindret i ren förskräckelse. 4 fel I

1.25 söndagen så rider jag äntligen och IQ är superfin! River dock två hinder, första är ett skiiitpet andra hade jag kunnat hålla i honom lite mer. 8 fel

måndagen fick han gå i skritten.

Tisdagen blev det en uteritt där jag försökte klämma in så mycket galopp det bara gick på det halvtaskiga underlaget som blivit nu. IQ var iaf i gasen och hade nog kunnat galoppera bra mycket mer.

Igår, onsdag, red jag ut med Maria och Sten som har flyttat till hippo för ett tag, superkul! Vi for till hamptjärnsbacken och körde fyra intervaller i backen i varje galopp. Båda två ville rejsa uppför och det fick dom göra sista två gångerna, men nästa gång får det nog bli någon vända till för IQ verkade inte ha någon träningsvärk idag. Det var iaf två glada och nöjda hästar men min häst var förstås tvungen att trampa sig på höger bak på ballarna med vänster bak... Blev ett mindre sår och en lite större reva men han ömmade ingenting iaf.

Torsdag, hade tänkt rida dressyr men jag har gått och blivit sjuk så det fick bli pessoalongen ist och det var ju ett tag sen. Kör mest övergångar när han går med den för då kan han inte komma undan på samma sätt som han försöker göra när man rider. Fokus ligger på att han ska gå med sänkt nacke och länga ut överlinjen och därför spänner jag aldrig in den hårt. Passar även på att använda ett mjukt rakt gummibett för det suger han tag i bra och det ligger stadigt i munnen. Kul att se honom jobba utan ryttare och det är bra för honom, dock är det inte superbra att gå på volt en längre tid men varierat är bäst. Han fick även gå i skritten ett bra tag med Tindra på kvällen.

Fredag: Då ska IQ få gå markarbete med Maria och jag ska domdera lite över dom ;) Blir nog en låång studs och cavalettis på volt.

Lördag: En lite lugnare uteritt, underlaget tillåter nog inte så mycket mer.

Söndag: Klubbtävling, 90 cm med Maria och sen 1.30 med mig :)

Pirrigt

Hoppträningen i tisdags gick helt okej men det hade givetvis kunnat gå bättre. Hoppade en bana på 1.25 med en häst som hängde i handen och en ryttare som inte gjorde någonting eller backade.. Kanske inte riktigt så illa men det var inte någon hög nivå på ridningen iaf men IQ räddade upp det hela. Klämde av honom riktigt stort på en oxer och sen fick jag hjärnsläpp, eller som K uttryckte det; du var seg som en snigel, och tog ingen förhållning innan nästa hinder så där fick IQ trampa om. Men lika klad var han för det.

onsdagen fick Maria rida lite markarbete på IQ för mig. Travbommar på volt, galoppbommar på volt och sen en cavaletti på åttvolt. Det blev ett litet kortare pass för Maria hade en tid att passa så jag travade av IQ och sen gick vi en liten sväng ute i solen. Han blev iaf varm och lite flåsig, nu har pälsen växt ut lite vilket märks direkt, och Maria blev nog också varm ;)

Idag, torsdag, har Alice skrittat ut på honom och sen fick han sig en dusch så han är ren och fin inför tävlingen som börjar imorrn :) Har gjort ett klassbyte också så vi startar 1.20 på lördag ist för 1.10.

RSS 2.0