Utmattad

Träningen i fredags var jobbig och lite spännande. Vi red först en "evighetsövning" i trav och galopp, 4 räcken på varje långsida i ett zickzackmönster med 3 galoppsprång emellan. IQ blev väldigt andfådd och lite svettig, kondisen är inte på topp! På slutet hoppade vi det första räcket på en långsida på en svag båge fram till det sista, normalt var 11 glp. Sen skulle vi ta bort ett glp språng eftersom vilket gick bra ända tills vi skulle gå på sju... De två första försöken resulterade i supersnabba omtramp, skönt för ryggen, men sista gången tog vi oss över när jag va på honom riktigt ordentligt. Det var samma läge som vi hamnade i i 115 klassen där jag flög av, IQ är en liten fegis i såna lägen, men det var skönt att vi tog oss över den här gången iaf!
Karin filmade lite på fredagen så kanske kan lägga upp en film sen.

På lördagen hoppade vi en bana med flera hinder med kort anridning från väggen, vilket jag är värdelös på. Det gick dock ganska bra men IQ var matt i kroppen och inte alls lika taggad som han brukar va. Hoppad först banan på drygt 1 m och sen på 1.20-1.30. Jag fick rida vääldigt mycket för att vi skulle ta oss runt helskinnade, speciellt i kombinationen med den breeda oxern, men IQ kämpade på fastän han var trött vilket ändå är väldigt positivt. Tog om nästan hela banan igen för att han inte riktigt ställt in höjden första vändan.
M tyckte att han såg ut att vara i bra form och väldigt fräsch ut och var mjukare i sidorna än tidigare. Han sa även att vi var ute på IQs röda fält på den där banan, han hoppar inte med kroppen utan bara benen och det funkar bara upp till en viss höjd.

Söndagen fick bli lugnare eftersom han var så trött dagen innan, han fick fara ut på en skrittur med Karin o Kalle och sen på kvällen fick han gå i skritten med Tindra.

Idag fick Izza fara ut i skogen med IQ, jag är dålig i nacken fortf så det räckte med att rida Tindra för mig.
Dom hade kul men fick ett spännande älgmöte, tror att IQ är lite mörkrädd också. Kan även va att han är grymt uttråkad vid det här laget, hästarna har varit inne sen i lördags för att vi har gjort om hagarna. Förhoppningsvis får dom komma ut imorrn!


RSS 2.0