Sjukling

Jaa, har inte haft något kul att skriva om därav det långa blogguppehållet.. Veterinären fick kolla på IQ i måndags för han kunde fortf inte gå på benet även om han verkade glad och hyfsat obrydd. Han fick kortison och antibiotika och jag fick recept på medicin som han skulle få i fem dagar. Såret borde läka ihop på 10 dagar och hältan ska också vara försvunnen då. Jag fick även något flytande gisch som skulle sprutas in i såret så länge det gick och blev ordinerad att gå promenader med honom. Eftersom det är 4 veckors karens på kortisonet så blir det inga tävlingar på hela maj, skittrist, speciellt eftersom att han ska vara fullt ridbara efter bara två v.

Benet har blivit lite bättre dag för dag och svullnaden har rört sig neråt i benet, är mest nere vid kotan nu. Såret ser bättre ut och det går nog snart inte att sticka in sprutan. Sen i onsdags har han kunnat gå hyfsat normalt bara han kommit igång lite, när vi varit ute har han även försökt sig på att trava flera gånger vilket inte gått så bra förstås.. IQ är grymt uttråkad, får bara gå ute halvdag i hagen tills han är bra, och går knappt att leda. Det är inte det att han försöker dra iväg eller far upp i luften utan han är på en heela tiden och nafsar och puttar och drygar sig. Går man ute i skogen så är han lite mer upptagen av att titta på omgivningen men då ska han ist försöka takta och hålla på.

Idag ska vi försöka ta oss ut i skogen en halvtimme utan att bli ovänner.. Tänkte nog försöka frisera honom lite också, går tyvärr inte att tvätta honom så länge såret är öppet vilket verkliigen skulle behövas. Tog ett kort på såret tidigare i veckan men har inte haft möjlighet att lägga upp den på datorn än. Kanske lyckas ikväll. Nu ska jag och Alice fara och kolla på stället där IQ ska förhoppningsvis ska få ha lite semester i sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0