Long time no see

Nu har det varit alldeles för dåligt med uppdateringen här, har ingen egen dator längre..
Förra veckan såg iaf ut som så att på måndagen red vi ut med Karin i drygt 50 min i ganska lugnt tempo.
tisdagen var det dags för veterinärbesöket i vännäs. IQ skötte sig bra, han hade dock trampat hål på ena transportskyddet bak. Två veterinärer fick klämma och känna på honom, tydligen var placeringen av knölarna rätt unik. Tog ingen biopsi iaf för dom kunde säga att det i princip helt säkert var melanomer och man skulle inte få veta något annat användbart om dom skar i honom. Han skulle inte kunna ridas på drygt två veckor, ha ont och inte få gå med Tindra i hagen. Han skulle bli en hemskt dryyyyg IQ :P Kollade tänderna också och dom såg jättebra ut, behövdes inte raspas eller något. Det enda lilla var att främsta tänderna var lite blankslitna, detta för att han alltid MÅSTE tugga på bettet just när man tränsat. Tror att det är något tvångssyndrom han har ;) 
Sen på kvällen fick han fara ut med Alice bakom forslunda och leka lite.

onsdagen fick Izza, hans förra medryttare, rida dressyr inne i ca 45 min. Blev inte längre eftersom det fortf var djupt i ridhuset.
Torsdag var Alices dag så det blev en uteritt för dom med Karin, samma vända som i måndags.
Fredagen fick min syster och min kompis skritta ut på IQ, en åt gången förstås ;) Bortåt är han så snäll så snäll men hemåt kör han en egen gångart, en blandning av skritt och trav. Skynda skynda! Emma som red då fick vända tillbaka flera gånger så att jag och Lena kunde hänga med.
lördagen var det dags för micketräning och underlaget var klart bättre men IQ var också klart orastad. Var lite lydnadsövning i början då vi hoppade ett hinder på långsidan och sen fick ta tillbaka väldigt mycket för att kunna vända upp på två sockerbitshinder på kortsidan med ett kort glpsprång emellan. Jag har låtit IQ leka lite för mycket senaste tiden så jag fick slita ganska bra innan det hände något... Hoppade sen på en stor åttvolt över hela ridhuset, oxer på båge till plank+lådor med sex glpsprång emellan och en trekombination på andra diagonalen. Körde några gånger på lägre höjd och sen på 1.15-1.25. Gick väl helt okej men han låg på som tusan i handen och matade på med bena speciellt på oxer-plank linjen. Fick inte riktigt tillbaka honom där så vi kom ofta intill, men sista gången fick jag igenom förhållningen ordentligt men då tvärdör han lite ist så jag fick lägga på massa ben. Men jäklar vad han tog i över hindret då! Micke tyckte att han såg fräsch ut :)

Igår blev det ett dressyrpass i stora ridhuset där underlaget var bra, var stressad pga olyckliga omständigheter så det blev inte fullt en timme. Red på serpentiner och gjorde enkla byten, han jobbade på ganska bra men det tar en bra stund innan han är igång ordentligt och loss i kroppen. Sen tycker han att det är hemskt tråkigt så när vi värmde upp i galopp så kastade han sig helt plötsligt, drog en brall och pruttade samtidigt ;) Han ville väl liva upp stämmningen lite.
Idag fick han fara ut i skogen med Alice.

Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt om det inte är skitväder annars blir det dressyr inne.
Torsdag: Skritt i skogen med Alice
Fredag-Söndag: Nationella hemma, en klass om dagen. 1.10, 1.10 och 1.25




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0